16.1.2013 klo 14.04 – SIA

Ensimmäiset yleiskaavaseminaarit 14. ja 21. tammikuuta

Kaupunkisuunnitteluviraston näyttelytila Laiturilla keskustellaan kevään aikana Helsingin tulevaisuudesta. Uuden yleiskaavan teemoihin liittyvä seminaarisarja käynnistyy tammikuussa kasvu- ja asumisteemoilla.

Kasvaako Helsinki? -seminaari 14. tammikuuta avaa väestönkasvuun liittyviä näkökulmia: Miksi kaupungit kasvavat? Paljonko Helsingin ja koko seudun väestön ennustetaan kasvavan? Millaisia vaikutuksia kasvulla on Helsingille ja miten kasvupaineeseen pitäisi reagoida?

Asuminen tulevaisuuden Helsingissä -seminaarissa 21. tammikuuta keskustellaan mm. siitä, miten Helsinkiä tiivistetään fiksusti, eli minne asuntoja voidaan vielä rakentaa, ja miten asuminen muuttuu tulevaisuudessa.

Seminaarisarja jatkuu 4. helmikuuta, jolloin teemana on liikenne, logistiikka ja saavutettavuus. Maalis–huhtikuulle on suunnitteilla seminaareja mm. elinkeinoista ja kilpailukyvystä, vapaa-ajasta ja kaupunki-kulttuurista, kaupasta ja palveluista sekä energiakysymyksiä.

Seminaarien sarja huipentuu kaupunkisuunnittelumessuihin 8.–13. huhtikuuta. Messujen aikana Laiturilla on yleiskaavaan liittyviä näyttelyitä, esityksiä ja keskusteluita.

Kaikki tilaisuudet järjestetään info- ja näyttelytila Laiturilla, vanhalla linja-autoasemalla Kampissa, Narinkka 2, ja ne ovat avoimia kaikille.

Lisätietoja yleiskaavasta ja siihen liittyvistä tapahtumista saa yleiskaavan verkkosivuilta osoitteesta www.yleiskaava.fi. Sivustolla voi myös osallistua keskusteluun yleiskaavan teemoista ja tilata yleiskaavan uutiskirjeen.

Yleiskaava on pitkän aikavälin maankäytön suunnitelma, jolla ohjataan kaupungin yhdyskuntarakenteen kehittämistä. Se vaikuttaa siihen, millainen Helsinki on vuosikymmenten kuluttua. Uusi yleiskaava valmistellaan siten, että kaupunginvaltuusto voi tehdä siitä päätöksen vuonna 2016.

Lisätietoa:

vuorovaikutussuunnittelija Maija Mattila, kaupunkisuunnitteluvirasto, p. 09 310 37435

Yleiskaavaseminaarit tammikuussa

Kasvaako Helsinki? – 14.1.2013, klo 18–20

Asuminen tulevaisuuden Helsingissä – 21.1.2013, klo 18–20

Info- ja näyttelytila Laituri, Narinkka 2

laituri.hel.fi

www.yleiskaava.fi

Aihepiirit: Tapahtumat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *