23.2.2013 klo 15.03 – NL

Eiranrannan hiekkaranta

Keskustelu Helsingin tulevaisuudesta ja uudesta yleiskaavasta jatkuu näyttelytila Laiturilla. Maanantaina 25. helmikuuta pidettävän yleiskaavaseminaarin aiheita ovat virkistys, vapaa-aika ja kaupunkikulttuuri.

Seminaarissa kuullaan ja keskustellaan mm. siitä, millä kriteereillä virkistysalueita arvotetaan tiivistyvän kaupungin suunnittelussa ja miten perinteinen ja uusi kaupunkikulttuuri liittyvät yleiskaavaan.

Yleiskaavaseminaarit jatkuvat 4. maaliskuuta, jolloin keskustelun teemoja ovat elinkeinot ja kilpailukyky. Aihetta lähestytään sekä pienten että isompien yritysten näkökulmasta. Lisäksi pohditaan Helsingin edellytyksiä pärjätä kaupunkien välisessä kilpailussa.

Kevään viimeisten yleiskaavaseminaarien teemoja ovat energia ja ilmastonmuutos 18. maaliskuuta sekä kauppa ja palvelut 22. huhtikuuta.

Seminaarien sarja huipentuu kaupunkisuunnittelumessuihin 8.–13. huhtikuuta. Messujen aikana Laiturilla on yleiskaavaan liittyviä näyttelyitä, esityksiä ja keskusteluita.

Kaikki tilaisuudet ovat avoimia, ja ne järjestetään info- ja näyttelytila Laiturilla vanhalla linja-autoasemalla Kampissa, Narinkka 2. Tilaisuuksien ohjelmat on luettavissa ennen tilaisuuksia yleiskaavan
verkkosivuilta osoitteesta www.yleiskaava.fi. Sivustolla voi myös osallistua keskusteluun yleiskaavan teemoista ja tilata yleiskaavan uutiskirjeen.

Yleiskaava on pitkän aikavälin maankäytön suunnitelma, jolla ohjataan kaupungin yhdyskuntarakenteen kehittämistä. Se vaikuttaa siihen, millainen Helsinki on vuosikymmenten kuluttua. Uusi yleiskaava valmistellaan siten, että kaupunginvaltuusto voi tehdä siitä päätöksen vuonna 2016.

Lisätietoa:
vuorovaikutussuunnittelija Juha-Pekka Turunen
kaupunkisuunnitteluvirasto, p. 09 310 37403

Seuraavat yleiskaavaseminaarit:

Virkistys, vapaa-aika ja kaupunkikulttuuri 25.2.2013, klo 18–20
Elinkeinot ja kilpailukyky: 4.3.2013, klo 18–20

Info- ja näyttelytila Laituri, Narinkka 2
laituri.hel.fi
www.yleiskaava.fi

Kevään muut yleiskaavaseminaarit:
18.3.2013 Energia ja ilmastonmuutos
22.4.2013 Kauppa ja palvelut

Kuvassa Eiranrannan uimaranta ja Ursinin kalliot (Niko Lipsanen 12.6.2011).

Aihepiirit: Tapahtumat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *