24.10.2014 klo 14.16 – NL

2014-asukasilta

2014-asukasilta-kutsu

Torstaina 13.11.2014 klo 18.30–20.30 järjestetään ylipormestarin asukasilta Helsingin normaalilyseossa (Ratakatu 6 B, käynti pihan/Merimiehenkadun puolelta).

Illan aiheena ovat Eiran, Hernesaaren, Kaartinkaupungin, Kaivopuiston, Munkkisaaren, Punavuoren ja Ullanlinnan ajankohtaiset asiat. Kaupungin asiantuntijat vastaavat asukkaiden kysymyksiin.

Tilaisuuden järjestää Helsingin kaupunki yhdessä Eteläiset kaupunginosat -yhdistyksen, Munkkisaari-Hernesaari-seuran, Pro Eiran ja Punavuoriseuran kanssa.

Ylipormestarin asukasillat ovat Helsingin kaupungin perinteisiä keskustelutilaisuuksia, joissa asukkaiden on mahdollista kysyä kaupungin toimialaan liittyvistä asioista suoraan kaupunginjohtajalta ja kaupungin asiantuntijoilta. Asukasillassa voi kysyä esimerkiksi opetuksesta, asumisesta, liikunnasta, kulttuurista, päivähoidosta ja terveyspalveluista, työllisyydestä, liikenteestä ja muista kaupungin toimialaan liittyvistä asioista. Paikalla on aina ollut myös poliisin edustaja vastaamassa turvallisuuteen liittyviin kysymyksiin.

Yleensä asukasilta pidetään 3–4 kertaa vuodessa tietyn kaupunginosan tai alueen asukkaille ja keskustelua käydään tuon alueen asioista. Järjestämiseen osallistuu paikallinen asukasyhdistys. Asukasillat järjestetään yleensä koululla tai vastaavassa julkisessa rakennuksessa, jossa riittävän iso yhtenäinen tila.

Asukasilta alkaa kaupunginjohtajan puheenvuorolla, jossa hän toivottaa asukkaat tervetulleeksi ja kertoo illan etenemisestä. Samalla hän esittelee kaikki kaupungin asiantuntijat. Kaupunginjohtaja kiittää paikallista asukasyhdistystä ja antaa heille ensimmäisen kysymysvuoron. Tämän jälkeen yleisön on mahdollista pyytää puheenvuoroja ja kysyä vapaasti kaikesta alueeseen liittyvästä. Kaupunginjohtaja toimii tilaisuuden puheenjohtajana ja jakaa vastausvuoroja kaupungin asiantuntijoille kulloiseenkin kysymykseen sopivalla tavalla.

Tilaisuudessa ei yleensä ole tarjoilua, eikä etukäteisilmoittautumisia. Tilaisuus on nähtävissä suorana ja myöhemmin tallenteena osoitteessa www.helsinkikanava.fi.

Aihepiirit: Tapahtumat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *