7.5.2017 klo 15.00 – Eteläiset kaupunginosat ry

Eteläiset kaupunginosat ry:n (Södra stadsdelarna rf) sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 25.4.2017 Arctech Helsinki Shipyardin auditoriossa (Laivakatu 1, Hernesaari). Aiheenamme oli tällä kerralla ”Satamien ja telakan merkitys Helsingille ennen ja nyt” Eteläiset kaupunginosathan sijaitsevat juuri satamien ja telakan välimaastossa.

Puhujiksi oli saatu Helsingin Satama Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Mäki sekä Arctechin toimitusjohtaja Esko Mustamäki. Arctechin johtaja kertoi, että toiminta jatkuu ainakin vuoteen 2038 asti. Telakka omn erikoistunut arktiseen meriteknologiaan ja laivanrakennukseen. Samoin nähtiin mielenkiintoinen filmi.

Helsingin satama Oy:n toimitusjohtaja kertoi että kolmas valtamerilaituri Hernesaaren kärjessä otetaan kesällä 2017. Viime vuonna turisteja kävi laivaliikenteen mukana noin 12 miljoonaa eli yhtä paljon kuin lentäen.

Länsiterminaali T2 on nyt käytössa ja on helpottanut laivaliikennettä. Kaksi raitiovaunua (6T ja 9) menee suoraan terminaalin 2 eteen. Myöhemmin tulee vielä kolmas linja. Noin 85 % laivoista tyhjentää jätevedet kaupungin viemäriverkkoon ja nyt pyritään yli 90 %:iin.

Yleisöä näytti kiinnostavan eniten Jätkäsaaren liikenne ruuhka-aikoina ja muutenkin. Toimitusjohtaja kertoi että satama on aktiivisesti mukana liikennesuunnistelussa. Länsiterminaalista Länsiväylälle kestää 15 minuuttia nykyjärjestelyin ruuhka-aikana.

Tilaisuus oli mielenkiintoinen ja syntyi vilkasta keskutelua. Arctech lahjoitti meille käyttöön auditorion Ja kahvitarjoilun. Kiitoksemme. Yhdistyksen sääntömääräinen kokous sujui odotetusti. Saimme kaksi uutta kaupunginvaltuutettua yhdistykseemme jäseneksi.

Aihepiirit: Tapahtumat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *