20.8.2013 klo 2.38 – NL

Punavuoriseuran Merikortteli-vastine

Punavuoriseura vaatii Uudenmaan ELY-keskukselle osoittamassaan vastineessa Merikorttelin suojelemista ylikorkealta rakentamisesta rakennussuojelun keinoin. Voimassa oleva yleiskaava ja uusi asemakaavaehdotus eivät tähän riitä. Asemakaava-aikataulun vuoksi suojelu olisi toteutettava kiireellisenä.

Ennakkotietojen valossa näyttää siltä, että kaupunkisuunnitteluvirasto aikoo esitellä kaupunkisuunnittelulautakunnalle elo-syyskuussa asemakaavan, joka sallii korttelin keskelle hollantilaisen omistajan haluaman korkean uudisrakennuksen. Kiinteistöä sijoituskohteena pitävä omistaja ei tyytyne matalaan lisärakennukseen ja vähäiseen lisäkerrosalaan. Lautakunta ei ole vastustanut aikaisempia ylikorkeaa rakentamista koskevia asemakaavoja, Telakkarantaa ja Jätkäsaaren tornia. Kaupunginhallitus hylkäsi tänä keväänä Jätkäsaareen suunnitellun tornin asemakaavaehdotuksen.

Punavuoriseura huomauttaa myös eri henkilöiden epäselvistä rooleista kaavoitusprosessissa. Hanketta valmisteleva arkkitehti on sukua asemakaava-arkkitehdin kanssa, ja kaupunkisuunnittelulautakunnan aiempi puheenjohtaja oli keskeisessä roolissa Merikortteliin kaavaillun Cloud City -hankkeen mainosesitteen valmistaneessa markkinointifirmassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *