24.2.2010 klo 19.28 – Eteläiset kaupunginosat ry

Suomi tunnetaan korkeatasoisesta arkkitehtuuristaan ja muotoilustaan. Designmuseolla (per.1873) ja Suomen rakennustaiteen museolla (per.1956) on valtakunnallisina erikoismuseoina tärkeä tehtävä suomalaisen muotoilun ja arkkitehtuurin historian vaalijoina sekä keskeisten uusien ilmiöiden esiintuojina.

Nykyiset museotilat ovat vuosien mittaan käyneet toivottoman ahtaiksi ja lisätilat ovat välttämättömiä tehokkaan toiminnan takaamiseksi. On korkea aika saattaa molempien museoiden palvelut vastaamaan nykyaikaisia kansainvälisiä vaatimuksia.

Nykyiselle paikalle museoiden väliselle piha-alueelle on tarkoitus rakentaa lisätilat sekä laajentaa Rakennustaiteen museon aikoinaan torsoksi jäänyt rakennus alkuperäisen suunnitelman mittoihin.

Pöllö-korttelin keskelle nousevan rakennuksen uusissa tiloissa on mahdollista toteuttaa laajoja suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun näyttelyitä sekä alojen yhteisnäyttelyitä samoin kuin tuoda Suomeen merkittäviä kansainvälisiä katselmuksia. Järjestettävän arkkitehtuurikilpailun tuloksena Helsingin ydinkeskustaan syntyy kansainvälisestikin korkeatasoinen ja näyttävä arkkitehtuurin ja muotoilun keskus – merkittävä lisä Helsingin arkkitehtuurinähtävyyksiin ja jo hahmottuneeseen Designkortteliin sekä pääkaupunkiseudun ja koko Suomen kulttuuritarjontaan.

ANNA TUKESI UUDELLE ARKKITEHTUURIN JA MUOTOILUN KESKUKSELLE KAARTINKAUPUNKIIN!

Designmuseo ja Suomen rakennustaiteen museo ovat julkaisseet verkkoadressin arkkitehtuuri- ja muotoilukeskuksen puolesta. Adressin voi
käydä allekirjoittamassa osoitteessa:
http://www.adressit.com/arkkitehtuurin_ja_muotoilun_keskus

Vetoomus on laitettu liikkeelle myös Facebookissa osoitteessa:
http://www.facebook.com/pages/Uusi-arkkitehtuuri-ja-muotoilukeskus-Kaartinka
upunkiin-keskelle-Helsinkia/313619874460?v=wall

Lisätietoja:
Designmuseo: tiedottaja Päivi Mäntylä, puh. 040 753 67 25
http://www.designmuseum.fi

Aihepiirit: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *