13.5.2010 klo 16.13 – Eteläiset kaupunginosat ry

Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston tiedote 12.5.2010

Helsingin, Espoon ja Vantaan liikennevalojen vioista voi nyt ilmoittaa pääkaupunkiseudun yhteiseen vikailmoitusnumeroon (09) 310 37555. Pääkaupunkiseudun liikenteenhallintakeskus ottaa vastaan vikailmoituksia kaupunkien kaikista liikennevaloista ympäri vuorokauden.

Vikailmoitusnumeroon voi soittaa kaikista liikennevaloja koskevista vioista. Erityisesti yleisön toivotaan ilmoittavan pienistä opastinvaurioista ja painonappi- ja ääniopastevioista, jotka eivät yleensä aiheuta liikennevalojen kytkeytymistä keltavilkulle. Tällaiset viat eivät ehkä muuten tulisi liikenteenhallintakeskuksen tietoon. Sen sijaan viat, joiden takia valot ovat pois käytöstä, kuten pylväsvauriot, tulevat useimmiten liikenteenhallintakeskuksen tietoon automaattisesti, koska pääosa seudun liikennevaloista on kytketty keskusohjaukseen.

Tyypillisiä vian aiheuttajia ovat virheellisesti toimiva liikennevalojen ilmaisin tai vuorokausirytmistä jälkeen jäänyt kalenterikello. Nämä viat huonontavat valojen toimintaa, ja niistä kannattaa ilmoittaa. Jos siis yleensä mukavasti pelaavat liikennevalot jonain aamuna toimivat aivan oudosti eikä lähistöllä ole katutyömaata tai vastaavaa, kyse saattaakin olla laiteviasta – eikä liikennevalojen huonosta ajoituksesta, kuten usein kuvitellaan.

Vikailmoitusta ei vielä voi tehdä verkon kautta, sillä liikennevalovikaan liittyy paljon sellaista, josta on hyvä saada puhelimessa tarkempaa tietoa. Esimerkiksi ilmoitus viallisesta vihreästä lampusta Nordenskiöldin aukion valoissa jättää paljon avoimeksi, sillä tämän risteyksen liikennevaloissa on yli 60 vihreää lamppua. Vanhat liikennevalojen ohjauskojeet eivät paikallista vikaa, jolloin puhelimitse saatava tarkennus helpottaa vian löytymistä.

Pääkaupunkiseudun liikenteenhallintakeskus vastaa kaikesta liikennevaloilla tapahtuvasta liikenteenohjauksessa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Pääkaupunkiseudun kaupunkien sekä Helsingin poliisilaitoksen ja Liikenneviraston (entinen tiehallinto) yhteinen yksikkö aloitti toimintansa keväällä 2009.

Lisätietoja:
liikenneteknikko Susanna Vehmainen, pääkaupunkiseudun liikenteenhallintakeskus, puh. (09) 310 37359

Aihepiirit: Uutiset

Vastaa

Your email address will not be published.