1.12.2012 klo 20.56 – NL

Muistutus Hernesaaren osayleiskaavaan

Eteläiset kaupunginosat ry ja Punavuoriseura ry ovat jättäneet muistutuksen kaupunkisuunnittelulautakunnan päätökseen koskien Hernesaaren osayleiskaavaa. Muistutus koskee Hernesaareen suunnitellun täyttöniemen kärkeen merkittyä aluetta merkinnällä ES-4 (erityissuunnittelualue).

Lautakunnan päätöksen mukaan vaihtoehtoisina käyttötarkoituksina alueelle voidaan tutkia helikopterikenttää, venesatama- tai veneiden talvisäilytysaluetta, puistoa tai lähivirkistysaluetta tai merelliseen ympäristöön soveltuvaa toimitila- ja työpaikka-aluetta.

Asukasyhdistysten mielestä lautakunnan päätös ja suunnitteluvaihtoehdot ovat syntyneet ilman riittävää harkintaa. Ei ole syytä täyttää merta täytettäisiin virkistys- tai venesatamakäyttöön, kun molempia voidaan suunnitella ilman täyttöniemeäkin. Myöskään veneiden talvisäilytys ei ansaitse kallista meritäyttöä. Tyhjää toimitilaakin Helsingissä on meritäyttöä edullisemmissakin paikoissa.

Jos Hernesaaren eteläosassa halutaan selvittää todellisia vaihtoehtoja, on selvitysalueeksi rajattava koko saaren eteläosa, eikä vain täyttöniemen osa. Tärkeimpänä vaihtoehtona tulee selvittää kaavaa, jossa täyttöniemeä ei ole. Tämä vaihtoehto on ainoa, joka on kestävän kehityksen mukainen ja kunnioittaa maailmanperintökohde Suomenlinnan suojavyöhykettä.

Aihepiirit: Lausunnot ja kannanotot

Vastaa

Your email address will not be published.