1.10.2015 klo 12.55 – HJ

KAIJA SANTAHOLMALLE KOTISEUTUTYÖN ANSIOMITALI

Suomen Kotiseutuliitto myönsi Eteläiset kaupunginosat ry – Södra stadsdelarna rf:n esityksestä yliarkkitehti Kaija Santaholmalle ansiomitalin, joka myönnetään erittäin merkittävistä ansioista kotiseututyössä. Mitali myönnettiin 9.8.2015 valtakunnallisten kotiseutupäivien iltagaalassa Espoossa.

Kaija Santaholman toiminta sekä ammatillisesti että yhdistyksissä on kohdistunut rakennusperinnön suojeluun ja kaupunkikuvan sekä rakennetun ympäristön hoitoon asukkaiden elinympäristön kohentamiseksi. Hänen ansioluettelonsa on mittava käsittäen luottamustoimia, julkaisuja ja yhdistystoimintaa.

Hänen työtehtävänsä mm. kaupunginsuunnitteluvirastossa ja ympäristöministeriössä loivat hyvän pohjan toimimiselle eteläisen Helsingin asukasyhdistyksessä, jonka perustajajäsenenä ja ensimmäisenä puheenjohtajana sekä sittemmin hallituksen jäsenenä hän toimi.

Kaija Santaholman ansiot eteläisen kaupunginosamme kehittämisessä ovat huomattavat.
Kaupunginosamme hyväksi Kaija Santaholma on tehnyt monia aloitteita ja vienyt asioita sitkeästi eteenpäin yhteyksillä kaupungin viranomaisiin ja päättäjiin. Puistojen kunnostaminen ja puiden hoito on hänelle tärkeää. Hän on pelastanut puita kaatamiselta ja saanut uusia istutetuksi. Hän oli aktiivinen mm. meripuiston kehittämisessä ja suosituksi tulleen uimarannan saamisessa Eiranrantaan. Voimme myös olla varmoja, että aktiivisuus alueemme hyväksi jatkuu.

Vastaa

Your email address will not be published.