23.2.2014 klo 19.24 – HJ

raitioliikenteenlinjastosuunnitelma kannanotto 140214

Eteläiset kaupunginosat ry ehdottaa harkittavaksi 1-raitiovaunulinjan pidennystä kaupungin eteläosassa. Linja soveltuisi uudessa ehdotetussa muodossaan hyvin hoitamaan myös Hernesaaren liikennettä. Ehdotettu 1-linja päättyy Punavuoren eteläosassa, josta sen matka voisi jatkua palvelemaan suunnitteilla olevaa Hernesaaren uutta asuinaluetta sekä risteilyliikennettä.

6-raitiovaunun linjauksen vetäminen Hietalahdenranta-Telakkakatu -reittiä pitkin on saanut osakseen paljon vastustusta lähikiinteistöjen taholta. Em. kaduille suunnitteilla oleva remontti raitiotie-reitiksi tulee kaupungille huomattavan kalliiksi. Reitti on liian ahdas sallimaan erilliset raitiotie-kaistat. Asukkaat vastustavat suunnitelmaan sisältyviä muutoksia: istutettujen puiden kaatamista ja kadunvarsipysäköinnin menetyksiä (70 paikkaa).

Toivomme, että harkitsette uudestaan jo aikaisemmin ehdottamaamme ykkösratikan reittimuutosta, nyt entistä paremman ykkösreitin ansiosta.

Vastustimme viimekertaisessa linjamuutoksessa 3-raitiovaunun reittimuutoksia. Pidämme hyvänä, että 2 ja 3 -raitiotievaunut palaisivat etelässä entisille reiteilleen, siten että kolmonen kulkisi jälleen Aleksia Mannerheimintielle ja Stockmannin pysäkille. Hankala käännös Mikonkadulle jäisi pois, samoin ajo Rautatieaseman kautta, jolloin matkustajille sekava 2 ja 3 -ratikoiden suuntaongelma jäisi pois.

Toivomme pitkäjänteisempää suunnittelua. Uudet alueet vaativat ehkä uusia ratkaisuja, mutta vanhoilla alueilla pysyvyys on tärkeätä. Mikonkadun raiteet, Kampin mutka ja 9-ratikan raiteet Diana-puistossa rakennettiin turhaan pariksi vuodeksi. Poukkoileva liikennesuunnittelu tulee kalliiksi ja vaatii käyttäjiltä kärsivällisyyttä sekä oppimiskykyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *