Tuo kaverisi mukaan vaikuttamaan!

Ennen oli helpompaa. Jo hyvin nuorena saattoi päästä Etelä-Helsingissä, vaikkapa Ullanlinnan alueella joulukuusenkantajaksi, kukkalähetiksi tai jopa paperikauppiaaksi. Nykyisin täytyy odottaa aika pitkään ennen kuin teini hyväksytään edes tilapäiseksi myyjäksi – yleisimpään hampurilaisravintolaan.

Hyödyllisiä elämänkokemuksia voi silti hankkia liittymällä johonkin tai joihinkin seuroihin tai yhdistyksiin. Meidän alueellamme sellainen voisi  olla Eteläiset kaupunginosat ry. (”Eteläiset”). Jos jo olet yhdistyksen jäsen, houkuttele kaverisikin mukaan – tai rupattele Facebookissamme, kuten 1 239 vakikeskustelijaa.

Osallistuminen konkreettisesti eläväiseen yhdistyselämään on hyödyllistä. Se lisää alueellista tietämystä ja kaikenlaista muutakin yleistietoa. Kokemukset karttuvat ja jopa auttavat löytämään usein opiskelun ohessa tulevan ammattinsa. Tällaisia iloisia esimerkkejä on varsin paljon.

Samalla kun toivotan Eteläisten koko hallituksen puolesta kaikille hyvää joulua, toivon mahdollisimman monen nuoren innostuvan yhdistystoiminnasta.

 

 

 Hannes Markkula, teksti, Riitta Kaaja, kuva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *