20.1.2012 klo 22.17 – Eteläiset kaupunginosat ry

Kannanotto Jätkäsaaren tornihotelliin

Jätkäsaareen suunnitellaan korkeaa tornihotellia. Asukasyhdistykset huomauttavat, että jo nykyisen kaavan sallima 16-kerroksinen rakennus on ristiriidassa rantatontin lähiympäristön kanssa jättäen varjoonsa mm. kaupunginmuseon suojeleman makasiinirakennuksen.

Hotellin rakennusoikeuden nostaminen 33 kerrokseen ei ole enää millään lailla Helsingin mittakaavassa. 120 metriä korkeana se olisi 50 metriä Stadionin tornia korkeampi. Yksinäinen torni ei ”hahmotu luontevaksi osaksi kaupungin uutta korkean rakentamisen kokonaisuutta” eikä ”edistä uuden alueen positiivista imagoa” (lainaukset ksv:n osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta).

Asukasyhdistykset ehdottavat, että mikäli Jätkäsaareen tarvitaan näin suuri määrä hotellipinta-alaa, on syytä tutkia mahdollisuutta rakentaa useamman talon rypäs yhden korkean sijasta ja hyödyntää esim. makasiinin tiloja hotellitoimintaan.

Kannanoton ovat allekirjoittaneet Eteläiset kaupunginosat ry, Kampin kaupunginosayhdistys ry, Lauttasaari-seura ry, Pro Eira ry ja Punavuoriseura ry.

Kuva: Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy / Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto

Aihepiirit: Lausunnot ja kannanotot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *