Uutiset

Hernesaaren uusi osayleiskaava lautakunnassa 19.1.2016

Hernesaaren uusi osayleiskaava esiteltiin kaupunkisuunnittelulautakunnalle 19.1. Kaava ehdottaa Hernesaarta kehitettävän 6000 asukkaan ja 3000 työpaikan alueeksi, jonka kärjessä on 770 venepaikan venesatama. Purjehdus- ja veneilyasiantuntijat kritisoivat venesatamaa liian suurena ja kalliina ratkaisuna, koska mm. Merisatamanrannassa on mahdollisuus rakentaa halvemmalla matalampaan veteen lisää venepaikkoja. Suunnitelman pelätään haittaavan veneliikennettä ja purjehduskilpailualuetta. Lautakunta päätti, että jatkosuunnittelua jatketaan venesataman osalta siten, että alueelle suunnitellaan huomattavasti pohjaesitystä pienempi venesatama, joka vastaa helsinkiläisten veneilijöiden tarpeita, ei sisällä jättimäistä merentäyttöä eikä tuki veneilyväyliä tai kilpapurjehdusratoja. Kaavaa odotetaan nähtäville ja lausunnolle.

» Ei kommentteja

Telakkarannan katusuunnitelma etenee

Hietalahdenranta-Telakkakatu –katusuunnitelma on 18.8.2015 hyväksytty kaupunkisuunnittelulautakunnassa ja esitellään seuraavaksi kaupunginhallitukselle. Suunnitelma merkitsee 6-raitiovaunuliikenteen ohjaamista em. katuja pitkin Hernesaaren kärkeen. Lähialueelta poistuu 70 pysäköintipaikkaa. Hietalahdenrannan huoltoaseman edestä ja takaa poistetaan puut. Liikennemäärät tulevat kasvamaan em. kaduilla Telakkarannan ja Hernesaaren rakentamisen myötä.

» Ei kommentteja

Telakkarannan asemakaava alkaa toteutua

Korkein hallinto-oikeus ei myöntänyt valituslupaa Telakkarannan asemakaavaa koskevassa asiassa (päätös 18.12.2015 nro 3773/1906/1/15). Tätä ennen Helsingin hallinto-oikeus oli hylännyt Eteläisten samaa asiaa koskevan valituksen 27.5.2015 (nro 15/0392/5). Telakkarannan asemakaava on nyt lainvoimainen ja Skanska tulee aloittamamaan alueen rakentamisen todennäköisesti kortteleista 5131-2 alueen eteläpäässä, kun rakennusluvat on myönnetty.

Kunnallisvalitus_suojelu 120514 final

» Ei kommentteja

Diakonissalaitoksen Munkkisaaren toimipisteen nykyinen toiminta päättyy – mitä tilalle?

Helsingin Diakonissalaitos, Munkkisaaren toimipiste

Nykyinen toiminta Helsingin Diakonissalaitoksen toimipisteessä Munkkisaarenkatu 16:ssa päättyy tämän vuoden loppuun mennessä. Siitä, mitä tiloihin tulee sen jälkeen, ei vielä ole tietoa.

Munkkisaari-Hernesaari-seuran hallitus vieraili HDL:n Munkkisaaren toimipisteessä eilen keskiviikkona. Meille kerrottiin, että kiinteistö on liian iso niille päihdepalveluille, mitä Diakonissalaitoksella jatkossa on. Kaupungit ostavat päihdepalveluita aiempaa vähemmän ja lisäksi HDL on hävinnyt kilpailutuksen rakennuksessa vielä tällä hetkellä toimivan HIV-positiivisten huumekorvaushoidon järjestämisestä. Kilpailutuksen voitti A-klinikkasäätiö.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

Kotiseutumitali Kaija Santaholmalle

KAIJA SANTAHOLMALLE KOTISEUTUTYÖN ANSIOMITALI

Suomen Kotiseutuliitto myönsi Eteläiset kaupunginosat ry – Södra stadsdelarna rf:n esityksestä yliarkkitehti Kaija Santaholmalle ansiomitalin, joka myönnetään erittäin merkittävistä ansioista kotiseututyössä. Mitali myönnettiin 9.8.2015 valtakunnallisten kotiseutupäivien iltagaalassa Espoossa.

Kaija Santaholman toiminta sekä ammatillisesti että yhdistyksissä on kohdistunut rakennusperinnön suojeluun ja kaupunkikuvan sekä rakennetun ympäristön hoitoon asukkaiden elinympäristön kohentamiseksi. Hänen ansioluettelonsa on mittava käsittäen luottamustoimia, julkaisuja ja yhdistystoimintaa.

Hänen työtehtävänsä mm. kaupunginsuunnitteluvirastossa ja ympäristöministeriössä loivat hyvän pohjan toimimiselle eteläisen Helsingin asukasyhdistyksessä, jonka perustajajäsenenä ja ensimmäisenä puheenjohtajana sekä sittemmin hallituksen jäsenenä hän toimi.

Kaija Santaholman ansiot eteläisen kaupunginosamme kehittämisessä ovat huomattavat.
Kaupunginosamme hyväksi Kaija Santaholma on tehnyt monia aloitteita ja vienyt asioita sitkeästi eteenpäin yhteyksillä kaupungin viranomaisiin ja päättäjiin. Puistojen kunnostaminen ja puiden hoito on hänelle tärkeää. Hän on pelastanut puita kaatamiselta ja saanut uusia istutetuksi. Hän oli aktiivinen mm. meripuiston kehittämisessä ja suosituksi tulleen uimarannan saamisessa Eiranrantaan. Voimme myös olla varmoja, että aktiivisuus alueemme hyväksi jatkuu.

» Ei kommentteja

Caruselin laiturialueen järjestelyt

Carusel: kaavapiirros

KSV: Poikkeamishakemus (Eira, Merisatamanranta 10)

Helsingin kaupunki on tehnyt päätöksen Cafe Caruselin laiturialueen järjestelyistä. Eteläiset kaupunginosat ry ja Pro Eira ry tekivät asiasta aiemmin muistutuksen: Café Caruselin huoltoliikennejärjestelyiden muutos.

» Ei kommentteja

SIVUT

ARTIKKELIT

SÄHKÖPOSTI