Suunnitelmat

Merisataman saarten asemakaavan muutos

Uunisaareen, Liuskasaareen, Liuskaluotoon ja Sirpalesaareen suunnitellaan virkistyksen, veneilyn ja kilpapurjehduksen tarpeisiin uusia rakennuksia, aallonmurtajia ja laitureita.

Hankkeen lähtökohdista keskustellaan asukastilaisuudessa, joka pidetään Helsingfors Segelsällskapetin (HSS) tiloissa Sirpalesaaressa keskiviikkona 15.11.2017 klo 18–20. Vesibussiyhteys saareen lähtee Carusel-ravintolan laiturista klo 17.40.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja kaavan valmisteluaineistoa on nähtävillä 6.–24.11. info- ja näyttelytila Laiturissa (Narinkka 2), Huutokonttorissa (Tyynenmerenkatu 1) sekä kaupungin verkkosivuilla.

» Ei kommentteja

Liikenneillassa puhuttiin raitiovaunulinjoista ja pyöräilijöistä

Liikenneillan yleisöä

Päivänpolttava asia oli raitiovaunulinjalta 1 puuttuva pysäkki Tehtaankadun ja Laivurinkadun kulmassa. Saimme tietää, että ensi vuonna tulisi. Laivurinkadulta, Laivurinrinteen alta joudutaan poistamaan parkkipaikkoja, kuinkas muuten…  Olisiko mahdollista saada toimimaan tilapäinen pysäkki (vrt. katutöiden siirtämät pysäkit..?), vaikka ei esimerkiksi täysin esteetön? Tähän emme saaneet vastausta.

Nykytilanteessa linja 1 ei palvele lainkaan eteläistä Ullanlinnaa eikä Eiraa. Linja 3 kulkee liian harvoin sen jäätyä ainoaksi, ja ruuhkat ovat sen mukaiset.

HSL:n edustaja Lauri Räty kertoi, että uudet raitiovaunulinjat on suunniteltu asukkaiden toiveiden mukaan. Yleisö oli kovin närkästynyt 1A:n lopettamisesta. Ykkösen uutta reittiä pidettiin huonona muun muassa siksi, ettei linjalla pääse enää Vallilaan, ja linja on muutenkin mutkainen. Ehdotus oli, että reitti muutettaisiin seuraamaan 1A:n vanhaa reittiä.

HSL ottaa mukaan asukkaiden ehdotukset ja pitää hyvänä, että niitä tuodaan esille, mutta kaikkia toiveita ei voida toteuttaa, Räty sanoi.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

Suomenlinnan tunnelin peruskorjaus alkaa

Sidosryhmätapaminen 24.8.2016, Suomenlinna (kuva: Riitta Kaaja)

Eteläiset kaupunginosat ry:n puheenjohtaja ja sihteeri osallistuivat yhteistyökokoukseen liittyen Suomenlinnan tunnelin peruskorjaamiseen. Kokouksessa oli myös mm. Suomenlinnan hoitokunnan, YIT:n ja Pöyryn edustajat.

Tunnelin peruskorjauksen suunnittelu on käynnissä. Työt näkyvät helmikuusta 2017 alkaen konkreettisesti myös tunnelin ulkopuolella Kaivopuiston länsiosassa, minne tulee aidattu työmaa-alue tunnelin sisäänkäynnin luokse.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

Ison Roobertinkadun peruskorjausta suunnitellaan

Kaupunki järjestää yleisötilaisuuden Ison Roobertinkadun peruskorjauksesta torstaina 3.12. klo 17–19 Astoria-salissa (Iso Roobertinkatu 14).

Kaupunki kertoo suunnitelmista:

Suunnittelemme Ison Roobertinkadun peruskorjausta. Tavoitteena on saneerata kävelykatu viihtyisäksi ja toimivaksi kauppakaduksi. Uusimme kadun pinnan, penkit, roska-astiat sekä valaistuksen. Isolla Roobertinkadulla tulee jatkossakin olemaan tilaa huolto- ja tonttiliikenteelle, terasseille sekä polkupyörien pysäköinnille.

Suunnitelmaluonnoksiin voi tutustua myös 30.11.–7.12.2015. Kaupunki toivoo saavansa mahdolliset mielipiteet niistä 7.12. mennessä. Katusuunnitelmat valmistuvat tammikuussa 2016 ja rakentaminen on tarkoitus aloittaa kesällä 2016.

» Ei kommentteja

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 191015

» Ei kommentteja

Hernesaaren osayleiskaava luonnos

osayleiskaavaluonnos marrask 2015

» Ei kommentteja

SIVUT

ARTIKKELIT

SÄHKÖPOSTI