Sekalaiset

HERNESAARI-INFO JA KESKUSTELUTILAISUUS TIISTAINA 29.5.2018 klo 17.30 P.Henrikin seurakuntasalissa Tehtaankadun ja Puistokadun kulmassa.

H E R N E S A A R I,
TUKEHTUUKO SE TALOIHIN JA LIIKENTEESEEN !
Hernesaaressa alkaa tapahtua, mutta onko ihmisillä tietoa siitä, mitä kaikkea tulee tapahtumaan?
Hernesaaressa on nyt 1200 asukasta. Lähitulevaisuudessa siellä on 7500 asukasta ja 3100 työpaikkaa liikenteellisesti pussinperällä.
Alueen asukkaat haluavat sinne vähemmän asukkaita ja enemmän puistoa.
Liikenteellisesti tulee vaikeuksia. Miten välttää liikenteen puuroutuminen vanhoille asuinalueille Eiraan ja Ullanlinnaan?
Rakennusvaiheen ajaksi suunnitellaan mittavia läjitys- ja murskausalueita.

Paneelissa mm:

apulaispormestari Pia Pakarinen
toimialajohtaja Mikko Aho
kaupunginvaltuutettu Björn Månsson
kaupunkitutkija Anja Kervanto Nevanlinna
asukasedustaja Aapo Rauhio
Mukana arkkitehti Jari Huhtaniemi ja muita asiantuntijoita.

Kahvitarjoilu.
Mukana asukasyhdistykset Pro Eira ry ja Punavuoriseura ry.
TERVETULOA!

» 2 kommenttia

Pikkuporvareiden talolla puolikas omaa puistoa

Helsingin Tehtaankatu 5:n (Vuorimiehenpuistikko 4:n) historiikki on otsikoitu näin: Jugendtalo Puistola – herrasväen ja pikkuporvareiden koti. Koska olen itse tuon historiikin kirjoittaja en jääviyssyistä arvostele 90-sivuista kirjaa, joka ilmestyi vuonna 2009, jolloin taloyhtiö täytti sata vuotta.

Juhlat pidettiin tietenkin Tehtaankadun varalle sijaitsevassa yksityisessä puistossamme, jonka toinen omistaja on naapuritalo Tehtaankatu 7 eli Asunto Oy Sampsa. Molemmat tontit osti 1900-alussa kunnallisneuvos Juho Ahde. Hän tähtäsi tyttökoulun rakentamiseen. Silloin nykyinen puisto olisi ollut koulun piha. Hanke raukesi. Kun Tehtaankadun kansakoulukin rakennettiin parin korttelin päähän eikä Ahteen tonteille, hän myi tontit perustettaville asunto-osakeyhtiöille.

Rakennustoiminta alkoi kummassakin paikassa 1908 ja pian komeat talon olivat pystyssä. Vaikka ne ensinäkemältä muistuttavat toisiaan, ne eivät ole toistensa peilikuvia. Myös rakentamisen puuhamiehet ovat valtaosin eri henkilöitä.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

SIVUT

ARTIKKELIT

SÄHKÖPOSTI